Zangles

‘Live’ coaching:

Er zijn een beperkt aantal plekken voor ‘live’ zanglessen (en eventueel online). Deze zanglessen zijn 45 minuten en kosten €60,-.

De zanglessen bestaan voor een deel uit technische oefeningen voor het trainen van het spiergeheugen, natuurlijke ademhaling, en het kiezen van stemmogelijkheden. Daarna wordt dat wat je hebt geleerd in songs/nummers behandeld. Je wordt begeleidt op piano voor een snelle wisselwerking. Ik hecht belang aan wat jouw stemsoort is (sopraan/mezzo/alt/tenor/bariton/bas), zodat je geschikt repertoire leert. In moderne muziek wordt hier helaas niet vaak rekening mee gehouden, dus je moet goed weten welke stemkeuzes je moet maken.

Deze zanglessen zijn ook perfect voor voorbereiding van een rol.

Muzikaliteit, techniek, humor en professionalisme gaan hand in hand.

Repertoire: Ivar is een zangexpert op musicaltheatergebied, maar heeft zich ook gespecialiseerd in rock- en popzang/-effecten.

Beginselen van Jazz- en Klassiek Zang kunnen ook behandeld worden: Zeer interessant voor bijv. musical- of popzangers die daar kennis mee willen maken.

Methodiek: Ivar maakt gebruik van allerlei methodes en methodieken:

Logopedische methodieken (Coblenzer, Accent-methode), moderne zangtechnieken (EVT) en belcanto-/klassieke zangtechnieken.

Het vinden van jouw stemkleur en resonance is essentieel, en daarbij het maken van de juiste stemkeuzes (legit/belt/mix/klassiek enz.). Dit alles op een natuurlijke ademhaling, zodat je 8 shows per week zou kunnen spelen, het hele jaar door, ook als je stem een keer minder aanvoelt. Voor bandzangers betekent dit dat je meerdere dagen achter elkaar kan optreden, met behoud van je techniek en uithoudingsvermogen, en zonder in te leveren op je muzikaliteit.

Pop- en rockeffecten: Pop- en rockzangeffecten zijn allemaal gezond aan te leren. Denk bijvoorbeeld aan ‘zingen met lucht’, locking, distortion, grunt, screams enzovoort. Niet iedere stem vindt elk effect fijn om uit te voeren, maar door ‘trial and error’ kom je daar achter. Ivar kan jou helpen deze effecten te leren beheersen en toe te passen wanneer je wilt.