Mogelijkheden

Individuele (zang)coaching

Online coaching

Opnames van je repertoire of auditiestukken of optredens stuur je via email of app.
Feedback krijg je terug via video, geluidsopname of email.


15 minuten werk: 25,-
30 minuten werk: 45,-

Individueel Zangles

Lesdagen in overleg.
Lescyclus in overleg.
Mogelijkheden: techniek & resonance, rolvoorbereiding, auditievoorbereiding.Zangles van 45 minuten: 60,-

Pop- en Rockeffecten voor zang

Je leert verschillende pop- en rockeffecten voor je stem, en hoe je die op een gezonde manier kan toepassen. Van ‘zingen met lucht’, ‘locking’ tot grunten en distortion.
we werken met een lessencyclus van 2 t/m 5 lessen.
Zangles van 45 minuten: 60,-

EHBZ speciale coaching

‘Eerste Hulp bij Zang-ongelukken’
Snelle coaching voor optredens of opnames.
Oplossen van (acute) zangproblemen, of kwesties waar je al heel lang mee moet dealen (stemgezondheid, te weinig hoogte, gezonde belt enz.).

Kosten op aanvraag

Auditietraining

Uitgebreid E-book met tips voor ‘voor, tijdens en na’ audities. Tips zijn specifiek geschreven voor zangaudities, maar kunnen ook toegepast worden op band-, koor- en drama-audities.


Download Ebook: 5,-, zie hieronder

Download Ebook Auditietraining

Voorbeelden van de circa 120 tips die behandeld worden in het Ebook:

– Weet van de nummers/aria’s of monologen die je doet waar ze in een stuk staan en wie het zingt/spreekt. Je kent de hele geschiedenis van het personage.

– Leer de tekst en/of melodie foutloos. Je moet het kunnen dromen. Zorg er voor dat er een ontwikkeling in je stuk zit waar een regisseur of muzikaal leider mee kan werken.

– Zoek ruim vantevoren de route uit en de reistijd naar het auditieadres. Liever een uur te vroeg, dan 2 minuten te laat.

– Veel tijd bij auditie gaat op aan “wachten”. Verdeel je energie. Ga niet de hele tijd druk met iedereen kletsen: je belast je stem daarmee, en je energie raakt op. Niet iedereen heeft behoefte aan drukke gesprekken voor hun auditie: respecteer dat ook.

– Ziekte: Wat doe je als je ziek bent voor je auditie? Stemrust: niet praten! Vooral niet fluisteren, aangezien de “wilde lucht” die je gebruikt funest is voor je stem. Lichte stemoefeningen zoals neuriën of een glissando maken op de klank “–ng” zullen helpen.

– Lieg nooit op je CV: dit kan tegen je gebruikt worden; men komt er achter.

– Ben voorbereidt op de vragen: “Jij mag kiezen welk nummer je gaat zingen”, of “de nummers die je hebt voorbereidt zijn eigenlijk niet zo goed, heb je nog iets anders?”, of “Met welk nummer wil je beginnen?”.

– Stel je werkbaar en flexibel op. Probeer vragen van de commissie/band zo strikt mogelijk uit te voeren. Ga niet in discussie.

– De pianist is je grootste vriend(in). Deze man/vrouw kan je auditie redden of verpesten. Neem de tijd om je stuk aan diegene uit te leggen. Lever de bladmuziek netjes aan; aan elkaar geplakt of in een map/boek.

– Vaak zetten auditanten hun knieën op slot, om zich “schrap te zetten”. Dit is totaal niet bevorderlijk voor je rust en ademhaling. Dus: blijf je voeten voelen en ontspan je knieën!

– Een afwijzing zegt niet dat je geen talent zou hebben. Je kan niet in het plaatje passen, of in de visie van een opleiding of een band. Vraag eventueel feedback en werk aan je werkpunten. De meeste professionals krijgen meer afwijzingen dan aannames. Het hoort bij het vak.

Dit zijn een aantal van de tips die worden gegeven in de download. Ook tips over bijvoorbeeld zangtechniek, wat te doen bij ziekte, en “geef ik een hand bij binnenkomst?” worden gegeven, en nog veel, veel meer.

FAQ

Ik werk met verschillende methodes en methodieken naast elkaar: Een natuurlijk ademhalingsproces via logopedische methodieken, zoals bijv. Coblenzer en Accentmethode. Een sterke kennis van de anatomie en de werking er van d.m.v. EVT. En een rijke eigen stemkleur d.m.v. klassieke zangtechnieken.

Een individuele zangles van 45 minuten is opgebouwd uit technische oefeningen en repertoire. De technische oefeningen zijn nodig voor het trainen van het spiergeheugen. Hierdoor worden specifieke competenties geoefend, zoals toonplaatsing, kleuring, adem & stemvoering. Deze onderdelen worden daarna behandeld in het repertoire. Je wordt begeleidt op piano, die ik al 40 jaar bespeel, zodat je ook echt aan musiceren toekomt.

Nee, dat is onzin. Alles wordt op een natuurlijke manier aangeleerd, en daarbij wordt specifiek gekeken welk stemsoort en stemtype je bent. Niet elk effect of stemmogelijkheid is geschikt voor je stem. Maar je leert wel hoe het moet, en daarna kijk je wat en of je het toepast in je praktijk of werkveld. Zo lang je dat op een goede technische manier doet, is er geen probleem.

Oud-studenten van me staan op de grootste podia in Europa, dus mijn hoofddoelgroep zijn professionele zangers/zangeressen. Daarnaast richt ik me ook op semi-professionals en pas afgestudeerden van theateropleidingen. De coachings zijn ook zéér interessant voor auditanten voor kunstopleidingen. Ik heb jarenlang ervaring met audities voor opleidingen, dus weet waar men op let.